Novi dan: Građani Srbije hronično iscrpljeni

Novi dan: Građani Srbije hronično iscrpljeni

Građani Srbije na ivici izdržljivosti! Čak dve trećine pati od hronične iscrpljenosti na poslu, pokazala je zdravstvena studija „Budućnost zdravlja“, koju je sproveo Institut za istraživanje tržišta “Kantar helt” među 18.000 ispitanika u devet zemalja. Šta dovodi do sindroma sagorevanja? Kako uslovi na poslu utiču na naše mentalno zdravlje i koje profesije su najizloženije pritisku i stresu? Postoji li rešenje? O tome govore Snežana Milutinović, psiholog i direktorka Centra za primenjenu psihologiju i Vladimir Simović, koordinator programa za radna prava Centra za politike emancipacije.

 

U susret 1. maju, Međunarodnom prazniku rada, govorimo i o položaju žena na tržištu rada. U goste nam dolazi Sara Lupšor Ćurčić iz Udruženje za radna prava žena “Roza”.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše Zoran Gavrilović, direktor BIRODI-ja , koji će nam predstaviti i njihove najnovije rezultate istraživanja medija.

Iz Dubrovnika nam se javlja Ljupče Mihajlovski koji će sa nama podeliti važne savete i preporuke za putovanja u predstojećoj sezoni.

Voditeljka Mia Bjelogrlić.

 

izvor: https://n1info.rs/vesti/novi-dan-gradjani-srbije-hronicno-iscrpljeni/

No Comments

Post A Comment